top of page

Swim for ELA Cambrils s’ha constituït com a associació per seguir donant visibilitat a la malaltia, organitzant activitats per recaptar fons per a la investigació i oferint suport a les persones afectades i les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida. L’èxit de les accions solidàries realitzades a Cambrils amb aquests objectius ha portat als seus impulsors i impulsores a crear l’associació per continuar treballant en aquesta direcció i consolidar Cambrils com la capital de la solidaritat per l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).  
 
La nova associació, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic, s’ha presentat avui amb un acte a les instal·lacions del Club Nàutic, que ha comptat amb la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el president del Club Nàutic, Ramon Vallverdú, i la presidenta de la nova associació, Merche Dalmau, acompanyada de vocals, nedadors i impulsors de la iniciativa.   
 
La presentació també ha servit per anunciar que el 29 d’abril de 2023 es portarà a terme la segona travessia solidària “Swim for ELA” entre el port esportiu de Calafat i el Club Nàutic Cambrils. Els nedadors i nedadores, dividits en equips de fins a sis persones, cobriran els 23 km en aigües obertes entre els dos ports i durant la travessia el Club Nàutic tornarà a ser seu d’una jornada solidària plena d’activitats per donar visibilitat i recaptar fons per la malaltia, buscant la màxima implicació de la ciutadania.  
 
Les inscripcions s'obriran al mes de gener a través del web de l’associació Swim for ELA i es els diners recaptats es repartiran entre l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), la Fundació Miquel Valls i la Fundación Luzón.  Cal recordar que l’any passat entre totes les accions dutes a terme es van recollir un total de 72.000 euros per a l’ELA. 
 
L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha afirmat que “és una obligació estar al costat d'iniciatives com aquesta” i que “és un orgull que Cambrils sigui seu d'un projecte tan especial i tan treballat amb força i il·lusió". 
 
En la mateixa línia, el president del Club Nàutic, Ramon Vallverdú, ha  expressat la seva satisfacció per "comptar amb gent com els impulsors de l'associació Swim for ELA, amb principis i valors essencials com la solidaritat, on sempre trobaran el suport i el compromís del Club Nàutic". 
 
Per la seva banda, Merche Dalmau, presidenta de la nova associació, ha assegurat que porten molt de temps treballant per fer de l'associació una realitat i que esperen que doni els seus fruits gràcies a l'empenta de molta gent. 
 
Joana Bono, vocal de l'associació Swim for ELA, ha recordat que tot va començar el 17 de setembre del 2020 arran del repte de Daniel Rossinés, que va fer parada a Cambrils, i ha destacat que la primera travessia entre Calafat i Cambrils del passat maig va marcar un referent i ara es convertirà en una tradició.  
 
Xavi Garcia, vocal de l'associació i nedador, ha assegurat que els esportistes compleixen els reptes que es marquen i aquest no serà menys. Així mateix, Siscu Morell, afectat per l'ELA i un dels impulsors de la iniciativa, ha volgut mostrar el seu agraïment a les persones que contribueixen a "fer possible aquest repte". 
 
Jordi Cervera, secretari de l'associació i nedador, ha remarcat que era necessari donar a conèixer ja la data, ja que molts clubs de nedadors de tota Espanya interessats en participar-hi la demanaven. "Cambrils ha de ser la capital de la solució de l'ELA gràcies a totes les iniciatives que s'han dut a terme però també les que queden", ha dit Cervera. 

bottom of page