top of page

Cambrils acollirà la Primera Edició de Power Women Games el dissabte 15 d’abril

La competició per equips s’adreça a empreses, entitats, clubs, administracions i grups no corporatius d’amigues, familiars o companyes. L’esdeveniment inclou cinc disciplines esportives: tirs lliures de bàsquet, natació amb suport, running per relleus, tir amb arc i Sogatira. La iniciativa de Ranking Games vol promoure la participació de les dones en competicions corporatives i de grup.

Power woman.jpg

Cambrils acollirà la primera edició de Power Women Games el proper dissabte 15 d’abril. La competició esportiva per equips està pensada perquè s’hi pugui apuntar qualsevol dona, sense necessitat de ser esportista, per viure una experiència social divertida amb les amigues, la família o les companyes de feina.

L’esdeveniment s’ha presentat avui amb una roda de premsa a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos; el director de Ranking Games, Mario Rigau; la coordinadora, Alba López, i la capitana de l'equip Salut i Treball, Elena Gutiérrez, i el president dels consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo.

 

L’alcalde i la regidora han manifestat la seva satisfacció per incorporar aquesta competició al calendari d’esdeveniments esportius de Cambrils i han agraït a l’organització que hagi escollit el municipi.

A continuació, la coordinadora de Ranking Games ha repassat el funcionament de les proves i ha explicat que en aquest cas no només s’adreça a equips corporatius sinó a qualsevol grup de dones que tingui ganes de participar en la competició, que inclou proves de tirs lliures de bàsquet, natació amb suport, running per relleus, tir amb arc i Sogatira.

 

Per la seva banda, la capitana de Salut i Treball ha explicat la seva bona experiència als Ranking Games corporatius dels últims dos anys, i el president dels Consells ha explicat la seva tasca amb l’objectiu de fer créixer l’esport femení i popular.

 

Finalment, el director de Ranking Games ha explicat que Power Women pretén trencar la tendència i promoure la participació de les dones en les competicions. Seguint la mateixa filosofia que els Ranquing Games, en la nova cita el més important no serà la competició sinó la dinàmica que es genera en els equips, que han de sumar esforços i compensar habilitats per aconseguir bons resultats. És per això que, segons ha explicat Rigau, sempre acaben guanyant equips que ningú pensava que guanyarien.

El funcionament de les proves

 

La competició es desenvoluparà per equips de quatre dones majors d’edat, però s’admetran dones de 17 anys si la capitana de l’equip assumeix la responsabilitat de tutoria. Cada equip nomenarà una capitana, que actuarà com a representant de l’equip.

 

Cada equip al complet haurà de competir en 5 disciplines esportives diferents: concurs de tirs lliures de bàsquet, natació per relleus de 4x50 metres amb suport, tir amb arc, running per relleus de 4x200 metres i Sogatira (estirar la corda).

 

Els equips 1r, 2n i 3r de cadascun dels 5 esports obtindran medalla per a cada una de les integrants de l’equip. L’equip guanyador obtindrà el trofeu Rosa d’Acer.

Les inscripcions es poden fer fins el 31 de març a rankingames.world.

 

Programa

09.00 h. Acreditació d’equips i benvinguda

(carpes Power Women a la plaça de l’Ajuntament)

 

10.00 h. Concurs de Tir amb Arc

(Cub Sport Centre)

 

12.00 h. Running Relleus 4x200m llisos

(plaça de l’Ajuntament)

 

14.30 h. Concurs de triples i tirs lliures

(Pavelló Municipal)

 

16.30 h. Natació Relleus 4x50m lliures amb suport

(Piscina Municipal)

 

18.00 h. Sogatira

(Cub Sport Centre)

 

19.30 h. Lliurament de medalles i de la Rosa d’Acer a l’equip guanyador.

 

Clausura.

(carpes Power Women a la plaça de l’Ajuntament)

CONCURS DE TIRS LLIURES I TRIPLES

 

Les jugadores de cada equip realitzaran les seves tandes de llançaments de manera consecutiva. La primera jugadora a realitzar la seva tanda la iniciarà amb 6 tirs des de la línia triples, 3 des de cadascun dels punts assenyalats per l’organització. Les pilotes que llenci la jugadora les hauran de recollir les seves companyes d’equip i dipositar-les en el següent punt de llançament.

 

Quan finalitzi la tanda de tirs des de línia de triples farà 3 llançaments des del punt de tirs lliures. Cada anotació valdrà 1 punt. La puntuació final de cada equip serà el resultat de sumar totes les seves anotacions d’1 punt.

 

La classificació dels equips s’establirà a partir del total de puntuació de cadascun d’ells. En el cas d’empat entre 2 equips en les 4 primeres posicions, cada equip empatat designarà una jugadora per realitzar tirs lliures alternatius fins que una anoti i la rival falli.

 

NATACIÓ RELLEUS 4x50m amb suport

Cada equip disposarà d’un suro de natació que farà les funcions de testimoni de relleu. Totes les nadadores realitzaran la prova amb aquest suport. Les sortides es faran des de l’aigua, amb contacte amb el mur de la piscina.

 

Cada nedadora rellevista passarà el suport a la seva companya que estarà dins l’aigua. No es considerarà finalitzada la sèrie del relleu d’una nedadora fins que aquesta no toqui el mur de la piscina amb el seu suport.

Cada equip obtindrà un temps total dels seus 4 relleus que servirà per establir la classificació dels equips en aquesta disciplina.

 

TIR AMB ARC

Les 4 components de cada equip realitzaran 9 dispars de fletxes cadascuna d’elles, en tandes de 3 fletxes. Cada fletxa encertada en la diana puntuarà 1 punt.

La puntuació total de l’equip serà el resultat de la suma de dianes de cada equip. La classificació dels equips ‘establirà en funció de la puntuació total obtinguda per cada equip. Si 2 o més equips empaten en puntuació en les 4 primeres posicions, cada equip empatat designarà una arquera que realitzarà dispars d’una fletxa fins que una encerti i la rival falli.

 

RUNNING PER RELLEUS 4x200m

Cadascuna de les 4 components de l’equip realitzaran un relleu amb una cursa

de 200 metres llisos que establirà l’organització. Cada rellevista passarà el testimoni a la seva companya. Els temps totals dels 4 relleus serà el temps de l’equip.

 

La classificació d’aquesta disciplina s’establirà d’acord amb els temps obtinguts.

Si 2 o més equips empaten en temps en les 4 primeres posicions, desempataran amb una sola cursa de 100 metres d’una de les seves components.

 

SOGATIRA

Eliminatòries directes dels equips. Els enfrontaments es disputaran per sorteig que realitzarà l’organització amb anterioritat.

bottom of page