top of page

L’objectiu d’aquesta mesura és no repercutir a la ciutadania l’augment dels preus que afecta als diferents serveis municipals.

L’equip de govern també ha decidit mantenir les taxes d’ocupació per tal d’apuntalar la incipient recuperació dels negocis de Cambrils.

rdpordenances.jpg

L’IBI, la taxa d’escombraries, l’impost de vehicles o les taxes d’ocupació de la via pública, algunes de les figures tributàries més rellevants, no patiran cap increment durant l’any 2023, tal i com han anunciat l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, David Paul Chatelain, en roda de premsa de presentació de les ordenances fiscals celebrada aquest matí al consistori cambrilenc.

 

L’alcalde de Cambrils ha explicat que el govern cambrilenc ha optat per mantenir l’import de les taxes i els impostos “per fer front de manera real i efectiva a la situació actual i de futur, tenint en compte l’encariment de la vida en general”.

 

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda ha apuntat que el govern ha “estat molt sensible tant a la situació econòmica com a les previsions a curt i mig termini, que indiquen que es mantindrà una forta pressió inflacionista sobre els preus, especialment en el sector energètic, que està tenint una gran incidència en la despesa de les famílies”.

 

Per aquest motiu l’equip de govern ha decidit no traslladar els increments dels costos que també pateix el consistori, ja que representarien un càstig afegit als cambrilencs, que ja estan veient com minva la seva capacitat adquisitiva dia rere dia.

 

“El govern adopta la decisió més justa i responsable, evitant incrementar la pressió fiscal sobre els ciutadans, i sense posar en perill el manteniment dels serveis públics”, ha afirmat Chatelain. “No podem ser aliens al panorama econòmic general, i per això s’ha pres també la decisió de congelar les taxes d’ocupació amb l’esperit d’apuntalar la incipient recuperació dels negocis de Cambrils: l’Ajuntament està per solucionar problemes, no per en crear-ne de nous”, ha conclòs.

 

La proposta del regidor d’Hisenda, que es presentarà en un proper plenari, planteja propostes de modificació en sis de les ordenances, basades en qüestions de caire tècnic i jurídic.

 

Com a novetats més destacables, a partir de l’1 de gener els hotels i càmpings podran acollir-se a la bonificació del 50% per instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum, amb les mateixes limitacions establertes per a les naus en zona industrial.

 

També s’aplicarà una bonificació de l’Impost d’Activitats Econòmiques per a les impreses que incrementin plantilla en els centres de treball de Cambrils. Tanmateix, les zones de càrrega de vehicles elèctrics passaran a considerar-se zona blava i, per tant, les persones usuàries hauran d’abonar la seva estada en les mateixes condicions que en qualsevol altra plaça d’aparcament de les mateixes característiques.

 

El període de recollida de propostes es va iniciar el mes de juliol, i durant la tramitació es va comptar amb els partits de l’oposició, que van poder fer propostes, alguna de les quals ha estat acceptada, per tal de ser inclosa en la fase prèvia a les al·legacions.

bottom of page