top of page

La Policia de Cambrils participa en el dispositiu conjunt “Joguines Segures”

L’actuació també va comptar amb la Guardia Civil, la Policia Nacional, Mossos, Inspecció de Treball i l’Agència Catalana de Consum. Les inspeccions es van realitzar el 13 de desembre a diversos establiments del municipi i es van retirar 126 joguines que no complien la normativa.

Captura de pantalla 2022-12-19 a las 14.09.18.png

La Policia Local de Cambrils va participar en el dispositiu conjunt “Joguines segures” previ a les festes de Nadal, que com ja és habitual també va comptar amb la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia, Mossos d’Esquadra, Inspecció de Treball i Seguretat Social, i l’Agència Catalana de Consum.

 

Durant la intervenció, que es va portar a terme el passat dimarts, 13 de desembre, es van retirar 126 joguines que no complien la normativa en matèria de consum per tenir deficiències en la seguretat, en les  instruccions o bé en

l’etiquetatge.

 

L’actuació conjunta va consistir en la inspecció de diversos establiments del municipi per comprovar que els articles exposats a la venda i adreçats als infants s’ajustin als estàndards de qualitat i seguretat, estiguin ben etiquetats i no es confonguin amb armes de foc.

 

En la mateixa operació també es van inspeccionar altres requisits administratius i es van aixecar quatre actes per infraccions a la llei de contraban. Tots els articles intervinguts estan en dipòsit i en breu es procedirà a la seva destrucció.

El regidor de Seguretat Ciutadana, David Chatelain, ha destacat la notable davallada d’irregularitats detectades enguany, fruit dels bons resultats de l’operació conjunta de l’any passat, en què es van haver de retirar més de 300 productes.  Tot i això, el regidor ha afirmat que “en tot cas mai no es pot baixar la guàrdia ja que en casos concrets podríem parlar de productes que posarien en risc els nens i nenes de Cambrils”.

 

La Policia Local recomana a les persones consumidores que comprin en establiments de confiança, parin molta atenció en l'etiquetatge i segueixin els consells de l’Agència de Consum sobre joguines i articles de puericultura:  https://consum.gencat.cat/ca/recomanacions/joguines-i-puericultura.

bottom of page