top of page

L’Ajuntament de Cambrils participa en dues jornades sobre diversitat de gènere 

El Servei d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI) va formar part d’una taula rodona a la Jornada Trimestral de Formació de l’Hospital Universitari Pere Mata. La “Petita guia familiar” de Cambrils va ser una de les bones pràctiques presentada a la Conferència de la Xarxa de Serveis d’Atenció LGBTI 

Foto participants I Conferencia Xarxa SAI (1).jpeg

El Servei d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI) del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils, ha participat en dues jornades que s’han dut a terme recentment sobre diversitat de gènere i sobre la gestió i l’abordatge de les polítiques LGBTI+.  

 

Per una banda, el dia 19 d’octubre es va celebrar la Jornada Trimestral de Formació de l’Hospital Universitari Pere Mata, que enguany estava dedicada a la diversitat de gènere. En aquest cas, el Servei d’Atenció de Cambrils va formar part d ela taula rodona “Desigualtat per raó de gènere al Camp de Tarragona”, on s’hi va presentar la Xarxa SAI LGBTI de Catalunya i el SAI LGBTI+ de Cambrils. 

 

Per l’altra, el 25 d’octubre es va portar a terme la I Conferència Nacional de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya, i el SAI de Cambrils va participar a l’espai de bones pràctiques per presentar la “Petita Guia Familiar”, que aglutina informació de recursos, entitats i activitats LGBTI+ que es fan al nostre territori. La guia elaborada des del Departament d’Igualtat de Cambrils es pot consultar clicant aquí.  

 

El SAI és el Servei d'Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere municipal. Forma part de la Xarxa SAI que agrupa els serveis de proximitat que treballen per la promoció dels drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals, trans* i intersexuals de Catalunya i que compta amb 115 serveis repartits arreu del territori. 

 

El SAI Cambrils s’adreça a les persones LGBTIQA+, familiars i ciutadania en general, i en especial a aquelles persones que pateixen o estan en risc de patir situacions d’LGBTI+fòbia.  

 

S’ofereix informació i assessorament en diversitat afectiva, sexual i de gènere, suport i acompanyament per a fer alguns tràmits com ara sol·licitar la targeta sanitària i/o de discapacitat amb el nom sentit, interposar denúncies administratives en casos d'haver patit alguna situació discriminatòria i en processos de denúncies penals, així com també la derivació a serveis especialitzats com ara la Unitat de Trànsit del Servei Català de Salut, programes específics del Servei Català d'Ocupació. 

 

El SAI està situat a la segona planta de l’edifici de l’Ajuntament i també s’hi pot contactar trucant per telèfon al 977 79 45 52 o bé escrivint un correu asai@cambrils.cat.  

bottom of page