top of page

Al web www.codetickets.com es pot comprar el passi per les cinc funcions programades, les entrades individuals de cada espectacle i la funció especial de cloenda

j.jpeg

La segona temporada de teatre professional per adults Escena Cambrils ha presentat avui al Teatre del Casal la programació per aquesta tardor, que suposa un increment de 4 a 5 funcions i un espectacle especial de clausura que està fora de l’abonament.  Es tracta d’obres de teatre produït a Catalunya i de petit format que han estat multi premiades per la crítica i el públic en diferents convocatòries i que confirmen la voluntat dels organitzadors d’oferir obres de primer nivell que també han de convertir Cambrils en un referent al Camp de Tarragona em matèria d’oferta teatral.

Impulsat per Cap de Palaia Produccions, amb Iban Beltran i Isaac Albesa al capdavant, Escena Cambrils compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona. Enguany, després de la bona acollida de la primera edició, Escena Cambrils passant de quatre a cinc funcions. Es tracta de 5 propostes de companyies independents catalanes que ha fet temporada a Barcelona com a requisit per formar part d’Escena Cambrils i que presenten una representació del teatre català que es fa en l’actualitat.

Enguany són diverses les novetats d’Escena Cambrils, com la incorporació d’una funció de clown per adults, amb la pallassa de Valls Pepa Plana i el seu muntatge Veus que no veus (divendres 28 d’octubre a les 21 h); un espectacle de cabaret sobre Guillermina  Motta titulada Guillermotta, que es podrà veure a la Cripta de l’Ermita el dimecres 7 de desembre a les 20 h, en un espai escènic que enguany se suma com a espai teatral d’Escena Cambrils, ja que la resta de funcions es faran al Teatre del Casal, que tot just acaba d’estrenar una remodelació de les seves instal·lacions. Precisament Guillermotta ha rebut el Premi de la Crítica a l’intèrpret Jordi Vidal com a millor actor de musica, mentre que Pepa Plana ha obtingut el Premi Zirkòlika 2019 al millor espectacle de pallasso, el Premi Butaca 2020 i el Premi Nacional de Cultura 2022 que atorga la Generalitat

Des d’Escena Cambrils també s’ha manifestat la voluntat de col·laborar amb altres projectes i per aquest motiu se suma a la Biennal Gastronòmica de Cambrils, amb la representació de Poema Inacabat de Gabriel Ferrater (divendres 25 de novembre, 21 h), del qual enguany se’n celebra l’Any Gabriel Ferrater per commemorar el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort. Es tracta d’una adaptació teatral i culinària del poema de Ferrater amb Pau Ferran, Bàrbara Roig i la cuina en directe sobre l’escenari de Mariona Quadrada.

Obrirà la temporada el monòleg polític El gegant del Pi (dissabte 15 d’octubre, 21  h), dirigida i interpretada per Pau Vinyals i que ha rebut també diversos premis, com el Premi L’Apuntador 2020 de la revista Núvol. Aquesta obra parla de la memòria, de la família i de tot allò que envolta els silencis.

La darrera de les funcions de l’abonament serà l’òpera electrònica Infanticida, una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya que es podrà veure el dia 11 de novembre a les 21 h.  El projecte compta amb la composició musical de Clara Peya i la interpretació de Neus Pàmies i el músic reusenc Gerard Marsal.

Precisament l’actriu del Pla de Santa Maria ha obtingut el Premi de la Crítica en la categoria d’actriu de musical per aquesta obrar que narra com després de la publicació de La Infanticida (premi Jocs Florals d’Olot de 1898) i del rebombori en saber que l’autora n’era una dona. El jurat va demanar a Caterina Albert que suavitzés alguns aspectes del monòleg, rebaixant la duresa de les seves paraules, per poder ser llegit en l’entrega de premis sense ferir sensibilitats. Albert va negar-s’hi i no va anar a recollir el premi. Després d’aquell episodi, va signar sempre més sota el pseudònim de Víctor Català. La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura.

 

Funció de cloenda

 

Per últim, l’Ajuntament de Cambrils i Escena Cambrils oferiran una funció de cloenda que no s’inclou dins l’abonament. Coincidint amb la Festa Major de la Immaculada, el divendres 9 de desembre arribarà al Palau Municipal d’Esports la comèdia El sopar dels idiotes, una obra convertida ja en clàssic de la cartellera teatral catalana. Les entrades per aquesta obra s’han d’adquirir al preu de 5 euros també a www.codetickets.com

Entrades i abonaments

 

Les entrades soltes per totes les funcions ja es poden adquirir al preu de 10 euros a www.codetickets.com i també l’abonament per les cinc funcions al preu de  40 euros al  mateix portal. Les entrades individuals a taquilla tindran un preu de 12 euros, igual que l’any passat.

 

LA PROGRAMACIÓ ESCENA CAMBRILS 2022

 

Dissabte 15 d’octubre. 21 h.

Teatre del Casal de Cambrils‘EL GEGANT DEL PI’

Monòleg polític

Amb Pau Vinyals

Premi l'Apuntador 2020 de Núvol

Entrada: 10 euros anticipada (www.codetickets.com). Taquilla: 12 euros

En Pau és un home de 33 anys, l’edat de Crist. S’acaba de comprar un pis amb la seva dona al barri del Raval de Barcelona. És feliç amb la seva feina i la Judit. S’estimen, es miren amb amor i tendresa mentre van treient de les caixes tots els objectes i els col·loquen al seu lloc: un cartell de Tortell Poltrona, un electrocardiograma, fotos, fotos de família feliç; un dinar de Nadal, Setmana Santa, un salt a la piscina... recorda com estimava el seu avi. El seu avi era franquista.

Divendres 28 d’octubre. 21 h.

Teatre del Casal de Cambrils: ‘VEUS QUE NO VEUS’

Clown per adults

Amb Pepa Plana i Clara del Ruste

Premi Zirkòlika 2019 al millor espectacle de pallassos.

Premi Butaca 2020 i  Premi Nacional de Cultura  2022 per Pepa Plana

Entrada: 10 euros anticipada (www.codetickets.com). Taquilla: 12 euros

‘Veus que no veus’ presenta la versió femenina de les anomenades “entrades clàssiques”, els números que inicien un espectacle o enllacen escenes. Per una banda, i com a pallassa augusta, la vallenca Pepa Plana. Per l’altra, en el rol de pallassa blanca, la Clara del Ruste. Com canvien i quin significat prenen quan es juguen des de dues pallasses en comptes de dos pallassos? La companyia de Pepa Plana sempre ha reivindicat la figura de la pallassa i ara presenta els números circenses més clàssics. Es tracta de riure? Sí, però no només d’això, sinó de parlar, jugar i, potser, mossegar.

 

 

Divendres 11 de novembre. 21 h.

Teatre del Casal de Cambrils: ‘INFANTICIDA’

Òpera electrònica

Amb Neus Pàmies i Gerard Marsal.

Co producció del TNC

Entrada: 10 euros anticipada (www.codetickets.com). Taquilla: 12 euros

‘Infanticida’ és el crit d’una víctima a qui tothom considera una criminal. Una peça que transforma un monòleg potentíssim de Caterina Albert/Víctor Català en una òpera electrònica. Un musical de petit format amb música original de Clara Peya que ens transporta l’angoixa, la culpa i el patiment de la protagonista.

Després de la publicació de La Infanticida (premi Jocs Florals d’Olot de 1898) i del rebombori en saber que l’autora n’era una dona, el jurat va demanar a Albert que suavitzés alguns aspectes del monòleg, rebaixant la duresa de les seves paraules, per poder ser llegit en l’entrega de premis sense ferir sensibilitats. Albert va negar-s’hi i no va anar a recollir el premi. Després d’aquell episodi, va signar sempre més sota el pseudònim de Víctor Català. La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura.

Divendres 25 de novembre. 21 h.

Teatre del Casal de Cambrils: POEMA INACABAT

Adaptació teatral i culinària del poema de Gabriel Ferrater

Amb Bàrbara Roig, Mariona Quadrada i Pau Ferran

Entrada: 10 euros anticipada (www.codetickets.com). Taquilla: 12 euros

A casa, les coses importants —les decisions, el que s'ha de dir i no es pot callar, les coses boniques— es diuen a la cuina. I gairebé sempre mentre algú remena fogons o cassoles, pela algun vegetal o escata un peix, o té un grapat de sal a les mans. La cuina és el centre de l'univers. Cuinar és com fer un poema i després oferir-lo a taula.

La recepta és molt senzilla: cuinar el Poema Inacabat de Gabriel Ferrater i després oferir-lo a taula.

Els ingredients són:
La paraula.
Tot allò de lo nostro que pugueu trobar.
Tot l'amor a lo nostro que pugueu oferir.

Bon Profit.

Dimecres 7 de desembre. 20 h. 

Cripta de l’Ermita de Cambrils: ‘GUILLERMOTTA’

Cabaret

Amb Jordi Vidal i Jordi Cornudella

Premi de la Crítica 2022 a Millor Actor Musical per Jordi Vidal

Entrada: 10 euros anticipada (www.codetickets.com). Taquilla: 12 euros

 

Concert íntim de cançons de la Guillermina Motta interpretades per un alter ego molt particular, anomenat Guillermotta, encarnat per Jordi Vidal, acompanyat de Jordi Cornudella al piano, sota la direcció de Jordi Prat i Coll. Sensibilitat, ironia, compromís, mamarraxisme, poesia….en definitiva, bones cançons en bona companyia.

 

Un espectacle fet amb molt i molt d’amor, amb molt de joc, i sobretot amb molt de respecte cap el repertori d’una dona extraordinària. Una dona que va fer de la frivolitat anècdota i de la tristesa categoria. Una dona que ha sabut navegar per aquest país nostre aportant intel·ligència, gust, murrieria, ironia i sobretot coherència i estima per tot un patrimoni cultural.Tot un referent que volem reivindicar.

 

FUNCIÓ DE CLOENDA

Divendres 9 de desembre. 21 h.

Palau Municipal d’Esports: ‘EL SOPAR DELS IDIOTES’

Comèdia

Amb David OlivaresArtur BusquetsAnna Gras-CarreñoToni GonzálezJordi Vidal Gómez i Ariana Bruguera

Entrada 5 euros (*) www.codetickets.com

(*) Exclòs de l’abonament

El sopar dels idiotes narra la història d’un executiu que acostuma a sopar cada setmana amb amics –tots ells homes de negocis– i un convidat molt particular. L’objectiu és presentar, en petit comitè, un desconegut seleccionat per tenir alguna afecció que consideren estúpida.

En aquesta ocasió, el convidat és un funcionari d’hisenda amb una obsessió per les maquetes gegantines d’edificis famosos fets amb mistos i que ell mateix construeix. La història s’embolica quan, unes hores abans del sopar, l’executiu pateix un atac de lumbàlgia i el convidat es presenta a casa seva.

bottom of page