top of page

Víctor Garcia i Cristian Blanxer pintaran el mural del barri de l’Eixample de Cambrils 

Els artistes del col·lectiu “Materia Prima” han guanyat el primer Concurs d’Art Mural del Barri de l’Estació convocat pel veïnat. 
 
L’Ajuntament de Cambrils es farà càrrec del pressupost del mural i de l’adequació de la façana on s’executarà l’obra sobre les festes del barri.  
 
L’Arxiu Municipal està recollint fotografies antigues i l’1 de febrer es farà un  taller participatiu amb el veïnat per elaborar la proposta comunitària.

artistes4.png

Víctor Garcia Delgado i Cristian Blanxer del col·lectiu "Materia prima" han guanyat el primer Concurs d’Art Mural del Barri de l’Estació convocat per l’Associació veïnal del Barri de l’Estació de Cambrils. Els dos artistes seran els encarregats de crear una obra inspirada en la història de les festes del barri de l’Eixample i executar-la sobre la façana lateral i frontal del magatzem municipal situat al carrer Barcelona.  
L’organització del concurs ha agraït la bona acollida del concurs, tant pel nombre d’inscripcions com pel seu alt nivell artístic, i ha afirmat que això els encoratja a donar continuïtat al projecte per decorar altres parets, aportant valor cultural a l’espai públic i reforçant la memòria històrica i la identitat del municipi.  
 
El jurat ha assegurat que ha estat molt difícil triar entre les 21 persones que s’hi ha presentat i ha explicat que han tingut en compte l’experiència en art mural de caire realista, la valoració artística de l’obra, la disposició i experiència en actuacions murals comunitàries participatives i de memòria històrica i l’ús de materials sostenibles o de traducció de l’impacte mediambiental. 
 
L’associació ha fet una crida a tot el veïnat a implicar-se en el projecte comunitari amb l'aportació de records i fotografies de les festes del barri (que són la temàtica d’aquest primer concurs). Els documents es poden portar a l’Arxiu de dilluns a divendres de 10 a 14 hores (excepte del 23 al 8 de gener). El material fotogràfic es retornarà una vegada digitalitzat.  
 
D’altra banda, l’associació també convida a totes les persones interessades a participar al taller amb els artistes seleccionats que es portarà a terme el dimecres dia 1 de febrer a les 18 hores al Casal de la Gent Gran. La sessió servirà per compartir les memòries i històries del barri per l’elaboració comunitària del mural. 
 
La iniciativa va sorgir arran de les reunions del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) i compta amb el suport del Departament de Benestar de l’Ajuntament de Cambrils, que assumirà el cost de la creació de l’obra, i el Departament d’Obra Pública, que s’encarregarà l’adequació de la paret i del muntatge de la bastida per a realització dels treballs.   
 
Víctor Garcia Delgado (Barcelona, 1981) i Cristian Blanxer (Barcelona, 1985), que formen el col·lectiu artístic “Materia Prima” van començar a crear obres conjuntament a mitjans del 2016, després d’una àmplia trajectòria individual en el món de les arts plàstiques.  
 
Víctor Delgado (@pierapapeltijera) es va iniciar molt aviat en el món del grafity més underground de manera autodidacta durant la dècada dels 90 i al llarg dels seus gairebé 30 anys de trajectòria ha evolucionat amb diferents tècniques i nous formats com el collage. Ha realitzat intervencions murals en esdeveniments públics i privats en nombroses ciutats de països com Brasil, Japó, Argentina, Alemanya, Mèxic o Itàlia.  
 
Cristian Blanxer (@cristianblanxer) va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i des del 2008 treballa com a freelance i il·lustrador al 2008. El seu esperit polifacètic l’ha dut a explorar diferents estils i tècniques. Amb un recorregut artístic caracteritzat per la llum impressionista i la taca expressiva de pulsió poètica, bona part de la seva obra reprodueix accions humanes, que van de  situacions quotidianes a altres més surrealistes.

bottom of page