top of page

L'esdeveniment es va portar a terme el 25 de setembre i van recórrer 5 km des del Club Nàutic a la Torre de l'Esquirol. Els diners recaptats s'han destinat a finançar el projecte d'ampliació del centre de dia Les Orenetes a la Casa Sant Josep.

image_largedw).jpeg

L’Associació de Familiars Alzheimer Costa Daurada ha organitzat una cursa i caminada solidària de 5 quilòmetres, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, el Club Montepenarubia Costa Daurada i Athletic Events. Els diners recaptats es destinaran a finançar el projecte d’ampliació del centre de dia Les Orenetes per poder donar servei a més persones afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa.

La cursa es va portar a terme el passat diumenge, 25 de setembre, entre el Club Nàutic i la Torre de l’Esquirol. L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de l’Esclat, el Rotary Club Cambrils, Comaigua, Duc i la Fundació La Caixa.

Aquest esdeveniment és l’última activitat programada amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer per recaptar fons per millorar la vida de les persones afectades i les seves famílies, alhora que es dona visibilitat a la malaltia per aconseguir un diagnòstic precoç i poder començar el tractament com més aviat millor.

Aquesta setmana, l’associació també està portant a terme les jornades formatives “Relaciona’t amb l’alzheimer” dirigides a persones cuidadores no professionals, que es van inaugurar dilluns amb la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora de Regidora de Benestar, Salut i Inclusió Social, Yolanda Quílez . El curs, es va donar a terme divendres 23, oferia cinc sessions per abordar temes com els símptomes, l'evolució, les teràpies, el món interior de les persones amb Alzheimer, la comunicació, els efectes al sistema familiar, i els recursos sociosanitaris, entre altres.

D’altra banda, l’associació va participar dimecres 21 en un acte de la Universitat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus amb l’investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV Jaume Folch, la Fundació Pasqual Maragall i la Fundació Rosa Maria Vivar.

L’Associació de familiars de l’Alzheimer Costa Daurada (AFACD) compta amb el centre de dia Les Orenetes a la Casa Sant Josep de La Salle, des d’on atén tant a les persones malaltes com a les cuidadores. Per una banda, el centre ofereix una àrea d’ajuda a les famílies i persones cuidadores de la zona amb grups de psicòlegs/es, treballadors/es socials i nutricionistes. Per l’altra, ofereix teràpies psicoestimulants i atenció al centre de dia o a domicili a les persones amb la malaltia de l’Alzheimer i altres demències.

Aquesta associació es va crear l’octubre de 2013 per la necessitat de les famílies i cuidadors/es de tenir un centre per les persones de la família amb aquesta malaltia i comptar així amb un suport directe. L’associació està capacitada per atendre persones residents a Cambrils i Vinyols i els Arcs que requereixin atenció especialitzada. L’ampliació permetrà ampliar les places i atendre  fins a 16 persones usuàries més.

bottom of page