top of page

El municipi acollirà l’esdeveniment coincidint amb la celebració del 20è aniversari del Ball de Diables Els Cagarrieres

Captura de pantalla 2023-06-05 a las 11.38.36.png

Data de publicació: 01/06/2023
Temàtica: Destacat, Festes

 

 

Cambrils acollirà la IX Trobada de Diables del Baix Camp el proper dissabte 10 de juny amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Ball de Diables Els Cagarrieres, amb el suport del Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils. L’alcalde de Cambrils en funcions, Oliver Klein, i el president del Ball de Diables Els Cagarrieres, Jacob Gil, presentaran han presentat aquest migdia l’esdeveniment, que reunirà als carrers del barri antic cambrilenc prop de mig miler de diables i timbalers de 8 colles infantils i 8 colles grans.

L’alcalde de Cambrils en funcions ha destacat la riquesa del teixit associatiu cultural i festiu de Cambrils i ha felicitat la colla per la trajectòria i per aquesta celebració especial. El president del Ball de Diables ha repassat la història dels Cagarrieres i ha recordat que aquesta és la tercera vegada que Cambrils acull la Trobada de Diables del Baix Camp.

 

La trobada comptarà amb dos correfocs, l’infantil i el gran, un espectacle a la plaça del Setge i un concert-revetlla al Parc del Pinaret. El recorregut dels dos correfocs, l’infantil i el gran, serà el mateix. S’iniciarà a la plaça del Setge, baixarà pels carrers del barri antic fins la plaça de l’Església i entrarà pel carrer Hospital a la plaça de la Vila.

 

La trobada començarà a les 19 hores amb el correfoc infantil a càrrec de Colla de Diablons de Riudoms, la Colla de Diables Alrinachs de Riudecanyes, la Colla de Diables infantils de la Selva del Camp, el Ball de Diablons d’Alforja, el Ball de Diables infantil de Reus, la Colla de Diables infantil de les Borges del Camp, la Jove del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant i la Colla de Diables Els Cagarrieres de Cambrils.

Posteriorment, a les 22 hores, s’iniciarà l’espectacle del XXè aniversari dels Cagarrieres a la plaça del Setge, i tot seguit sortirà el correfoc gran amb  Colla de Diables Alrinachs de Riudecanyes, els Diables Banyuts de Castellvell de Camp, el Ball de Diables d’Alforja, els Diables de la Selva del camp, els Consellers de l’Avern de Montbrió del Camp, el Ball de Diables de Reus, la Colla de Diables de les Borges del Camp i la Colla de Diables Els Cagarrieres de Cambrils. Per acabar, a les 24 hores, un concert-revetlla de l’Orquestra Gheto a l’auditori del

 

Parc del Pinaret posarà el punt final a la festa del foc.

Dins dels actes de l’aniversari, el passat 12 de maig el Ball de Diables Cagarrieres va inaugurar una exposició que encara es pot visitar a l’espai El Pati del Centre Cultural. A més, durant aquest any s’ha restaurant la Galera de Foc i properament s’organitzarà un vermut electrònic com un espai de retrobament amb totes les persones que han passat per l’entitat i una activitat infantil per reforçar la cantera.

Per altra banda, la colla té previst donar continuïtat a aquesta trobada i recuperar la idea d’organitzar una activitat pròpia anualment, alternant trobades de diables i de bèsties de foc.

 

PROGRAMA

 

19h. Correfoc Infantil. Sortida de la plaça del Setge fins la plaça de la Vila.

 

22h. Espectacle XXè Aniversari. Plaça Del Setge.

 

Tot Seguit, Correfoc.

 

24 h. Concert-revetlla amb l’Orquestra GHETTO. Auditori del Parc del Pinaret.

 

 

RECORREGUT

Concentració de timbalers i diables al Passeig Albert.

Anada conjunta cap a la Plaça del Setge pel carrer Passeig Albert.

Plaça del Setge, Carrer Major avall, Carrer Forn, Carrer Creus, Carrer Fàbregas, Carrer Major, Carrer Sant Pau, Carrer Vidal i Barraquer, Plaça de la Concepció, Plaça Església de Santa Maria, Carrer Creus, Plaça del Marquès de Marianao, Carrer Hospital i entrada a la Plaça de la Vila, on es farà la carretillada final.

bottom of page