top of page
El servei municipal Cambrils Emprèn enceta el 2024 amb l’obertura de nous negocis

Lidia Vázquez i Marina Bescós són algunes de les protagonistes emprenedores que han obert al públic els seus establiments. Òscar Ivern, per la seva banda, ha consolidat la seva empresa que va fer els seus primers passos ara fa 3 anys.

a09786a7-00c5-46ab-84e3-654044b1cdb6.jpg

El servei municipal Cambrils Emprèn de l’Ajuntament de Cambrils, juntament amb l’entitat col·laboradora d’assessorament empresarial Ascasud (Associació Sèniors per a la  Cooperació Tècnica Catalunya Sud), han fet possible que persones emprenedores com Lidia Vázquez i Marina Bescós hagin pogut obrir les portes dels seus negocis a inicis d’aquest any 2024, i d’altres com Òscar Ivern tinguin l’oportunitat de consolidar la seva empresa. 

 

Tots ells tenen com a denominador comú la idea d’un model de negoci que han pogut fer realitat gràcies als serveis que Cambrils Emprèn ha posat al seu abast com ara l’assessorament legal i financer personalitzat, formació en temes d’emprenedoria i assessorament en qüestions de subvencions.

 

La regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, ha explicat que un dels objectius clars del Departament municipal és donar suport i impuls a noves emprenedores. “És una bona notícia que hi hagi casos d'èxit, perquè aquestes iniciatives fan créixer i aporten valor al teixit comercial i de serveis que té Cambrils”, ha afirmat la regidora.

 

En el cas de Lidia Vázquez, es tracta de la implantació, a principis d’aquest mes de març, de la botiga Econatura de venda de productes ecològics i a granel 100% naturals d’higiene de la llar, personal, cosmètica natural amb productes biodegradables, sense tòxics, vegans, zero residus i de proximitat.

 

L’emprenedora, de la mà del servei municipal d’emprenedoria, ha desenvolupat el seu model de negoci, emprant la metodologia Canvas, i paral·lelament ha elaborat un pla d’empresa i s’ha analitzat la viabilitat econòmica del projecte. Vázquez creu que aquest tipus de negoci és especialment necessari davant la creixent sensibilitat de la societat pels temes relacionats amb els productes ecològics.

 

Per la seva banda, Marina Bescós se suma també a la llista de noves emprenedores amb el centre de ioga Aire, que va posar en marxa a Cambrils el passat mes de febrer. Bescós va iniciar l’anàlisi del projecte a començaments del 2023 i ha comptat amb el servei municipal de Cambrils Emprèn per elaborar la idea i model de negoci i crear, alhora, el seu pla d’empresa i de viabilitat amb l’objectiu d’obtenir assessorament, eines i estructura en tot el procés d’ideació i materialització i  poder presentar el projecte per aconseguir finançament.

 

El centre de ioga de Marina Bescós és un espai adreçat a un públic que mostra un interès per l’autoconeixement, que és conscient de la importància de la seva salut tant mental com física i que busca adquirir eines que l’ajudin a gestionar el seu dia a dia. A més, aquest local està obert per tal que altres professionals puguin oferir els seus espais i tallers

relacionats amb el desenvolupament personal en el municipi.

 

Consolidació d’empreses cambrilenques

 

Un altre cas d’èxit és l’empresa Bodycam Sports, que lidera l’emprenedor Òscar Ivern. Aquesta empresa, creada el juliol de 2021 amb l'assessorament de Cambrils Emprèn, té en propietat dos centres d'entrenament personal mitjançant l'electroestimulació muscular. En aquest cas, l’emprenedor va sol·licitar assessorament per crear una franquícia del seu negoci, i des del servei d'emprenedoria, juntament amb l’entitat Ascasud, se li ha facilitat assessorament i suport en diferents àmbits. Actualment, Ivern ha assolit el seu objectiu amb la signatura del primer contracte de franquícia.

 

Servei Cambrils Emprèn 

 

Cambrils Emprèn també realitza sessions grupals informatives d’emprenedoria, en les quals s’informa sobre el conjunt de serveis que ofereix l’entitat, de les passes, tràmits i recursos disponibles per dur a terme un projecte empresarial, així com també de la necessitat de fer el pla d'empresa per tal d'analitzar la idea de negoci i la seva viabilitat econòmica. A partir d’aquí, les persones emprenedores poden continuar amb el procés d’acompanyament del seu projecte i sol·licitar el servei d’assessorament tècnic especialitzat.

 

Les sessions grupals informatives es porten a terme els dijous, amb periodicitat quinzenal, de les 9.30 a les 11.30 hores, a les instal·lacions de la Torre del Llimó (c/ Creus, 37-39 – c/ , Rovira, 1). El servei és gratuït i es pot sol·licitar trucant al 977-794 679 o enviant un correu a empren@cambrils.cat.

 

Col·laboració Ascasud

 

El servei municipal Cambrils Emprèn col·labora estretament amb ASCASUD, una associació de mentoria empresarial sense ànim de lucre, constituïda l’any 2020 a la demarcació del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (Catalunya Sud).

Els prop de 30 assessors sèniors voluntaris, que acompanyen a les persones emprenedores en la posada en marxa dels seus projectes, són directius d’empresa, professionals i empresaris, la majoria actualment retirats, amb una dilatada trajectòria en l’àmbit empresarial.

 

bottom of page