top of page

El programa d'activitats per a joves l'Estenedor s'allarga durant tot l'any 

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha presentat l’oferta de tardor-hivern adreçada a nois noies d’entre 12 i 20 anys. Es crea un grup de formació i col·laboració amb famílies d’adolescents per parlar i reflexionar sobre com acompanyar-los en aquesta etapa.

image_large (3).jpeg

El programa per a joves L’Estenedor, que fins ara es portava a terme exclusivament durant l’estiu, també oferirà activitats al llarg de tot el curs escolar. El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha decidit ampliar aquest conegut programa que ja fa 11 anys que atén necessitats formatives i lúdiques de joves de 12 a 20 anys.

A partir d’ara l’Estenedor presentarà tres programacions anuals: la de l’estiu (de juny a agost), la de tardor-hivern (d’octubre a desembre) i la de primavera (de gener a maig)  i inclourà un apartat d’atenció i formació a les famílies d’adolescents que dona resposta a les necessitats expressades per les mateixes famílies.

Així doncs, el programa es dividirà en dos blocs: les activitats adreçades a l’edat de 12 a 20 anys (que es marcaran amb el logotip verd que identifica els joves) i les formacions adreçades a famílies d’adolescents (logotip negre).

En l’apartat de famílies cal destacar la creació d’un grup de formació i col·laboració amb famílies d’adolescents per parlar i reflexionar sobre com acompanyar-los en aquesta etapa amb el guiatge de la sociòloga i educadora Alba Castellví. Serà un espai de formació reflexiva entorn de les competències parentals i els continguts s’adaptaran a les necessitats de les persones que formin part del grup durant les sis sessions programades a l’Ateneu Juvenil els dies 10 i 24 d’octubre, 7 i 21 de novembre i 5 i 19 de desembre en horari de 18:30 a 20 hores.

L’oferta de tardor-hivern de l’Estenedor ja es pot trobar al web https://www.joventutcambrils.cat/ca/blog/estenedor. Les preinscripcions es podran fer a partir del dia 19 de setembre a les 11 hores al mateix web o presencialment a l’Ateneu. Els preus de les activitats són subvencionats per tal de facilitar l’accés a tothom.

El programa inclou sessions de reforç escolar en dos grups (joves de 1 a 3r d’ESO i joves de 4t d’ESO a primer de BAT), l’espai Endolla’t, una nova edició dels Agents de Salut que arriba amb moltes novetats, la sortida al Saló del Manga el 8 de desembre i tallers de cuina i postals de Nadal. A més, el 29 de setembre s’ha programat una xerrada per famílies “Conviure amb l’adolescent... Amb sinceritat”.

bottom of page