top of page

Tres centres educatius de secundària ja han inclòs aquesta iniciativa al projecte de servei comunitari. L’Associació de Professionals de Joventut ha reconegut l’activitat com una de les Bones Pràctiques que es presentaran a la trobada del novembre.

image_large (4).jpeg

El projecte Agents de Salut del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils s’ha incorporat aquest curs al projecte curricular dels instituts Cambrils, Ramon Berenguer IV i Joan Ardèvol. Els tres centres educatius ja han inclòs el programa al projecte de servei comunitari com a projecte educatiu amb utilitat social per tal de reconèixer l’acció i formació dels nois i noies que hi participin.

Aquesta és una de les novetats més destacades de la cinquena edició d'Agents de Salut, que segueix obert a tot l’alumnat de Cambrils des de 2n d’ESO fins a 2n de Batxillerat, cicles formatius i programes de formació i inserció (PTT’s). La nova edició començarà a l’octubre i les inscripcions estan obertes des d’aquest enllaç.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Joventut, la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos; la regidora d'Educació, Ingrid Duch, i la nova cap d’estudis de l’Institut Cambrils, Montse Hernández, ha presentat avui tots els detalls d’aquest projecte pel curs 2022-2023. En aquesta cinquena edició, a més de la participació professional de la salut, el projecte comptarà amb la col·laboració especial de testimonis de joves que compartiran la seva experiència.

L’alcalde de Cambrils ha destacat el treball transversal entre els departaments de Joventut, Educació i Salut de l’Ajuntament, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils i els centres eductius del municipi per portar a terme aquest projecte d’èxit, que va néixer el curs 2018-2019 amb l’objectiu d’acostar a les persones joves coneixements claus de la salut i convertir-les en referents dins del seu propi grup.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que cada curs el programa s’adapta a les necessitats i peticions de les persones joves i que enguany es tractaran temes com l’afectivitat, la salut mental i, com a novetat, la violència en general. “Volem promoure una comunitat jove activa i compromesa i crear consciència col·lectiva sobre els trastorns relacionats amb la salut”, ha afirmat la regidora, que ha agraït la implicació dels 194 alumnes que han participat en el programa fins al moment.

La regidora d’Educació, Ingrid Duch, ha celebrat que a partir d’enguany aquesta formació es reconegui curricularment perquè és una manera de motivar al jovent i aconseguir un retorn a la societat, ja que les persones participants contribueixen al foment de la salut i alhora fan d’antenes de coneixement.

Per la seva banda, la cap d’estudis de l’Institut Cambrils ha explicat que, gràcies a iniciatives com Agents de Salut, els i les joves es formen com a persones de bé, són més competents, se senten més integrats en la comunitat cambrilenca, tenen un compromís i s’hi involucren.

Cal tenir en compte que els i les joves posen en pràctica els seus coneixements amb un Punt Sexe Sentit que s’instal·la en celebracions nocturnes com la revetlla de Sant Joan o el Festival Pròleg i per segon any consecutiu faran les pràctiques del servei comunitari a la Fira de Cambrils.

Per acabar, a través d’un vídeo, el secretari de l’Associació de Professionals de Joventut, Narcís Reguero, ha explicat perquè han seleccionat el projecte Agents de Salut com una de les Bones Pràctiques que es presentarà en la trobada a Manresa el proper novembre. Com a punts forts de la iniciativa, Reguero ha destacat la seva doble vessant que beneficia a les persones joves que participen directament al projecte i alhora les fa referents d’un grup més gran.

A més, el secretari també ha valorat que el projecte cambrilenc es basa i es construeix sobre l’experiència d’accions i programes previs que no van acabar de funcionar, que inclou responsables d’àmbits i disciplines molt diferents, i que es revisa i avalua anualment per adaptar-lo a les necessitats canviants i emergents del jovent.

bottom of page