top of page
Tarragona, Reus, Cambrils, Salou, Constantí i la Canonja es conjuren per impulsar la regió metropolitana de Tarragona sota el paraigües de la Diputació

Els sis alcaldes han mantingut la primera reunió i han anunciat l’inici d’una nova etapa de treball conjunt per mancomunar serveis i atraure inversions

reunio2.jpg

Els alcaldes de Tarragona, Reus, Cambrils, Salou, Constantí i la Canonja han celebrat avui una primera trobada per impulsar la regió metropolitana del Camp de Tarragona, sota el paraigües de la Diputació, i iniciar una nova etapa de treball conjunt per defensar els interessos comuns del territori, mancomunar serveis i atraure inversions.  

 

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha explicat que es tracta d’un ens imprescindible per fer pinya i tirar endavant projectes que beneficien a tot el territori com la posada en marxa del tramcamp, que ha de permetre millorar les comunicacions amb transport públic amb moltes ciutats i pobles de l’entorn immediat; la consolidació del pas de mercaderies ferroviàries per l’interior, o la instal·lació del centre de descarbonització a La Canonja.   

 

El batlle cambrilenc ha insistit en la necessitat de sumar esforços amb visió territorial per guanyar en resultats. “Donem per acabada l’època dels retrets i de les recriminacions per encetar un nou període en què el treball lleial i en comú ens ajudi a guanyar les grans inversions i els grans centres de desenvolupament que tots i totes necessitem per seguir vivint en un territori on es tinguin els millorar paràmetres de qualitat de vida possibles”, ha afirmat.  

 

En la mateixa línia, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha parlat de mancomunar serveis com el transport públic que ha de millorar la mobilitat del Camp de Tarragona, però també la promoció econòmica, l’aigua, l’energia o l’habitatge.  

 

L’alcaldessa ha afirmat que avui s’han posat sobre la taula les problemàtiques que són comunes i ha assegurat que ara és el moment d’impulsar aquesta regió perquè els municipis estan alineats amb la voluntat de treballar units des d’una visió molt més executiva, seguint el full de ruta que ja ha encarregat la Diputació.  

 

Per la seva part, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha manifestat la voluntat “clara i ferma” de desenvolupar la regió metropolitana per unir esforços i millorar la qualitat de vida de la ciutadania. “Això no és un invent d’un partit sinó un projecte amb visió global; no podem anar sols perquè sols som molt més dèbils i junts som imparables”, ha assegurat.  

 

L’alcalde de Tarragona també ha defensat que les decisions s’han de prendre des del territori perquè és qui coneix més les seves necessitats. En aquest sentit, ha demanat que els municipis no hagin de presentar al·legacions a projectes com el tramvia sinó que es treballin conjuntament des de l’inici, perquè “els municipis no són una part accessòria sinó que són essencials en la prestació dels serveis”.  

 

Per tot això, Viñuales ha exigit a les altres administracions que surtin de la visió centrista i tinguin més en compte aquesta àrea i el seu potencial. Finalment, l’alcalde ha agraït la bona predisposició de la presidenta de la Diputació i del delegat del Govern de la Generalitat per impulsar la regió. 

bottom of page