top of page

Cambrils acollirà l’acte d’inauguració del curs de tot el Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, presidit pel nou rector de la URV, Josep Pallarès.

image_large.jpeg

El Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils, iniciarà aquesta setmana la programació del primer trimestre del curs 2022/2023, amb un seguit d’onze activitats, en espais diferents del municipi i fins al mes de desembre, totes de caràcter gratuït i presencial.

Es començarà el programa dijous vinent amb un acte important, ja que el nou rector de la URV, Josep Pallarès, realitzarà a Cambrils el seu primer acte d’inauguració de curs de tot el Campus Extens de la URV que s’estén a 13 municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Recordem que el Campus Extens és un projecte estratègic de compromís de la URV amb les institucions i els agents motors del desenvolupament del territori, des del vessant més sociocultural al més socioeconòmic.

 

Aquest primer trimestre des de la coordinació a Cambrils a càrrec del Museu d’Història s’ha preparat una programació on es continuen les col·laboracions amb entitats locals com Rotary Club Cambrils. També s’enforteix la participació amb programacions consolidades que es desenvolupen regularment, com per exemple el Cicle de Memòria de Tardor, la Setmana de la Ciència o la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. Cal recordar que la programació del Campus Extens de la URV compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

El programa del primer trimestre que ara encetem és el següent:

 

Dijous, 29 de setembre, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Inauguració del curs acadèmic 2022-2023 a càrrec de Josep Pallarès Marzal, rector de la URV. Tot seguit, conferència Decàleg d’alimentació i estil de vida saludable, a càrrec de Nancy Babio Sánchez, responsable d’ensenyament del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV i Ruth Marquès Montejano, responsable de l’àrea de Benestar i Salut de l’Oficina de Compromís Social de la URV. Acte inclòs dins de la 5a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dissabte, 1 d’octubre, a les 12 h. Molí de les Tres Eres

Inauguració de l’exposició Cuines, estris i obradors del Cambrils 22 de l’artista Teresa Felip Capdevila. Acte inclòs dins de la 5a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils.

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

 

Col·labora: Museu d’Història de Cambrils, Centre d’Estudis Cambrilencs i Campus Extens de la URV.

 

 

Dijous, 13 d’octubre, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Lliurament oficial dels plànols de l’antic celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, per part de la Diputació de Tarragona a l'Ajuntament de Cambrils, restaurats per la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació. Tot seguit, conferència Els plànols del Celler de Cambrils: salvats pels pèls, a càrrec de Maria Mauri Aragonés, tècnica de la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals.

Organitza: Campus Extens de la URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d'Història de

Cambrils.

Col·labora: Diputació de Tarragona.

 

 

Dimarts, 18 d'octubre de 2022, a les 19 h. Biblioteca Josep Salceda i Castells

Tertúlia del club de lectura adult amb la presència de l'escriptor Pep Prieto autor de l'obra El mal pare.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV

 

Dijous, 20 d’octubre, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Turisme circular. Oportunitats per a la vila de Cambrils, a càrrec d’Anna Lluís Gavaldà, directora de SÍMBIOSY, consultoria especialitzada en economia circular.

Organitza: Club Rotary Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Divendres, 28 d’octubre, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques amb la conferència Bullipèdia: connectant coneixement, a càrrec de Gabriel Bartra Gràcia, cuiner, professor i periodista. Director de contingut de Bullipedia-elBullifoundation. Acte inclòs dins de la 5a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

 

Dissabte 12 de novembre, a les 12 h. Cinema Rambla de l’Art

Estrena del documental Fer vi a Cambrils elaborat per Sabem.Com amb testimonis de la producció de raïm i l’elaboració de vi a l’antic celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Projecció amb accés lliure inclosa dins dels actes de la Setmana de la Ciència, del 16è Cicle de Memòria de Tardor i de la 5ª Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils.

Organitza: Campus Extens de la URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils.

Dijous, 17 de novembre, a les 19.30 h. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència/taller Cuina o laboratori? A càrrec de Daniel Schorn García, professor del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV. Activitat inclosa dins de la Setmana de la Ciència 2022 i la 5a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dissabte, 10 de desembre, a les 11 h. Torre del Port

Obertura de portes dels Tallers Oberts a càrrec de diferents artistes de Cambrils amb obra visitable fins al diumenge 11 de desembre. Acte inclòs dins de la Festa Major de la Immaculada.

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dijous, 15 de desembre, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Les excavacions arqueològiques al voltant del Mas del Moretó a càrrec de Carla Baumann Requena, arqueòloga d’Absis Patrimoni Cultural i directora de les intervencions promogudes per Mercadona a l’avinguda Adelaida.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d'Història de Cambrils.

bottom of page