top of page
El Campus Extens de la
URV programa 10 activitats culturals aquest trimestre

La programació inclou propostes com tasts poètics, conferències, exposicions, tallers familiars, clubs de lectura o recreacions històriques

 

Les activitats, gratuïtes i obertes a la ciutadania, donaran visibilitat a la universitat al municipi

Captura de pantalla 2024-04-17 a las 11.21.07.png

El Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils i amb el suport de la Diputació de Tarragona, inicia aquesta setmana la programació del tercer i últim trimestre del curs 2023/2024, amb l’organització de 10 activitats culturals transversals de temàtiques molt diverses.

 

D’aquesta manera, es recupera el màxim per trimestre, amb una gran varietat de propostes que donen visibilitat a la universitat com tasts poètics, conferències, exposicions, tallers familiars, clubs de lectura o recreacions històriques, totes de caràcter gratuït i en diferents espais del municipi.

 

La programació de primavera, que s’allargarà a finals de juny, arrenca aquest dissabte amb la presentació d’un llibre a la Torre del Port amb l’objectiu de continuar col·laborant amb l’Ajuntament de Cambrils en programacions consolidades com és en aquest cas el cicle Dies de llibres que s’organitza amb motiu de Sant Jordi, però també la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic o Tàrraco Viva.

 

PROGRAMACIÓ

 

Dissabte, 20 d’abril, a les 12 h. Torre del Port

Presentació del llibre El dia de l’escórpora, de Miquel Bonet de l’editorial Segona Perifèria. L’acte inclòs en el cicle Dies de llibres a Cambrils, anirà a càrrec de l’autor i de Xavier Grasset, periodista. Aforament limitat.

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dijous, 25 d’abril, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Vivències d’un ambaixador, a càrrec d’Àngel Ros i Domingo, ambaixador d’Espanya a Andorra del 2018 al 2023 i exalcalde de Lleida durant diferents períodes.

Organitza: Rotary Club Cambrils

Col·labora: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dimarts 30 d’abril, a les 19 h. Biblioteca Josep Salceda i Castells

Tertúlia del Club de lectura a càrrec d’Isabel Castro Ahedo amb el llibre Secret candent de Stefan Zweig.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

 

Dissabte 11 de maig, a les 12 h. Torre del Port

Inauguració de l’exposició fotogràfica Allò que el mar amaga, amb imatges submarines de Marina Sospedra González i la producció de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 

Col·labora: Biblioteca de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de la UPC a Vilanova i la Geltrú.

 

Dimecres, 15 de maig, a les 19.30 h. Molí de les Tres Eres

Conferència El retorn de Dionís. Més enllà dels clixés d’un dels grans cultes de l’Antiguitat, a càrrec de Rafael López-Monné, investigador de la URV, fotògraf i llicenciat en Geografia i Història. L’activitat està inclosa dins del Festival Tarraco Viva i la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2024.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 

Col·labora: Festival Tarraco Viva

 

Dissabte, 18 de maig, a les 11 h i a les 12.30 h. Vil·la romana de la Llosa

Recreació històrica La cavalleria i el cavall a Roma a càrrec del grup Ala Augusta, amb accés lliure i aforament limitat. Acte inclòs dins del Festival Tarraco Viva a Cambrils i el Dia Internacional dels Museus.

Organitza:  Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Festival Tarraco Viva

 

Dijous, 30 de maig, a les 19.30 h. Molí de les Tres Eres

Veus cambrilenques amb la conferència El meu amor per la URV a càrrec d’Elisenda Capella Roca, gerent de la Universitat Rovira i Virgili.

Organitza:  Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 

 

Dissabte 8 de juny, a les 17.30 h i les 18.30 h. Torre del Port

Tallers familiars Explorant la vida dels oceans a càrrec de l’empresa Plàncton. Divulgació i serveis marins en el marc de l’exposició fotogràfica Allò que el mar amaga. Activitat conmemorativa del 25è aniversari de La Mar de Museus. Xarxa de Museus Marítim de Parla Catalana.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils. 

Col·labora: La Mar de Museus. Xarxa de Museus Marítims de Parla Catalana.

 

Dijous, 13 de juny, a les 19.30 h. Centre Cultural

Espectacle Les filles del vent, tast poètic amb avellanes amb la narració d’Antònia Farré i Jaume Salvat, a més de la música de Joan Martínez (acordió). A través d’un relat vivencial i d’un recorregut poètic, popular, ens endinsarem en el món de l’avellana per conèixer encara més aquesta fruita. Acte inclòs dins la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2024.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

 

Dijous, 20 de juny, a les 19.30 h. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Impacte dels temporals en platges i dunes del litoral català, a càrrec de Carla Garcia Lozano, doctora en Geografia per la UdG que ajudarà a conscienciar i activar la comunitat sobre la importància de conservar i restaurar els ecosistemes dunars, claus per a la sostenibilitat i resiliència del litoral enfront dels desafiaments ambientals.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

bottom of page