top of page

La Festa Major de la Immaculada de Cambrils arrencarà aquest 25 de novembre amb l’acte d’encesa oficial de l’enllumenat de Nadal a la plaça de l’Ajuntament i acabarà el 16 de desembre amb el lliurament de les distincions honorífiques.

 

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor Joan Maria Artigau, i les tècniques dels Departaments de Festes i Cultura de l’Ajuntament, Concep Ferrer i Gemma Massagué, han presentat avui un ampli programa protagonitzat per actes culturals com el lliurament dels Premis Vila de Cambrils, la inauguració de l’exposició de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic i del Premi de Fotografia (27 de novembre), els Tallers Oberts (10 i 11 de desembre) o la commemoració del Setge de 1640 (10 de desembre).

 

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha posat en valor el caràcter prenadalenc i intensament cultural de la festa major d’hivern i ha repassat els principals actes del programa. Entre altres activitats, l’alcalde ha destacat la presentació del llibre sobre el cirurgià cambrilenc Antoni de Gimbernat, escrit pel doctor Pere Mestres, i la consolidació del nou format de l’acte institucional de la commemoració del Setge, que es portarà a terme a la Torre del Llimó i comptarà amb el parlament del musicòleg cambrilenc Albert Recasens Barberà.

 

El dia central de la festa serà la Diada de la Immaculada, el 8 de desembre, amb la tradicional processó pels carrers del nucli antic a càrrec de la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Castellera Xiquets de Cambrils i la Cobla de Ministrers de Cambrils. La jornada continuarà a la tarda amb el concert i ball de Festa Major que oferirà l’Orquestra Nova Blanes.

En l’apartat de música i teatre, s’ha programat l’adaptació teatral del poema de Gabriel Ferrater “Poema inacabat” al Teatre del Casal (25 de novembre), el festival d’art a pagès PARTIDES (26 i 27 de novembre), el concert “Guillermotta” del cicle de la Cripta de l’Ermita organitzat per Escena Cambrils (7 de de desembre), i l’obra de teatre “El Sopar dels Idiotes” al Palau Municipal d’Esports (entrades a www.codetickets.com i al Centre Cultural) (9 de desembre).

 

El final de la Festa Major de la Immaculada coincideix i enllaça amb l’inici de les activitats nadalenques com el Mercat de Nadal a la Vila (del 5 al 10 de desembre) i les iniciatives solidàries de les entitats per la Marató de Tv3. El programa d’activitats de Nadal, que es presentarà properament, oferirà nombroses propostes durant totes les festes que tindran el punt àlgid el cap de setmana del 16 al 18 de desembre.

 

PROGRAMA DE FESTA MAJOR DE LA IMMACULADA

Divendres, 25 de novembre

 

ENCESA OFICIAL DE L’ENLLUMENAT DE NADAL

A les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, ACTE D’ENCESA DE LES LLUMS DE NADAL.

Lectura de Desitjos de Nadal.

Amb la participació de les Escoles de Primària de Cambrils, l’Escola Municipal de Música i l’Agrupament Escolta Gent de Mar

CANTADA DE NADALES amb les CORALS DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE CAMBRILS: PETITS CANTORS, COR KODALY i COR VIVACE.

ESPECTACLE NADALENC DE DANSA

Seguidament, a l’entrada de l’ajuntament, inauguració del Pessebre tradicional català de l’AAA La Salle

 

A les 21 h, Al Teatre del Casal, POEMA INACABAT amb bàrbara Roig, Mariona Quadrada i Pau Ferran. Adaptació teatral i culinària del poema de Gabriel Ferrater.

 

Preu entrada anticipada: 10 €, venda a www.codetickets.com

Preu taquilla:  12 €

Organitza: Escena Cambrils

 

Diumenge, 27 de novembre

 

A les 11h INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ del 31è. Premi de Fotografia de Cambrils a la Sala Àmbits del Centre Cultural

 

A les 12 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS VILA DE CAMBRILS

31è PREMI DE FOTOGRAFIA VILA DE CAMBRILS

12è PREMI DE NARRATIVA MARÍTIMA - JOSEP LLUÍS SAVALL

11è PREMI DE POESIA VILA DE CAMBRILS

5a BIENNAL D’ART CONTEMPORANI GASTRONÒMIC DE CAMBRILS 2022

Actuació del duet de violoncels ÁNGELA GUILLÉN i GUILLEM VELLVÉ.

 

Seguidament, a la Sala Àgora,  INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic.

 

Dimarts, 6 de desembre

De 9 a 20 h, al Camp de Futbol, TORNEIG FUTBOL 7 VILA DE CAMBRILS

 

Dimecres, 7 de desembre

A les 20 h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERTS A LA CRIPTA

GUILLERMOTTA

Concert íntim de cançons de la Guillermina Motta interpretades per una alter ego molt particular, anomenat Guillermotta, encarnat per Jordi Vidal, acompanyat de Jordi Cornudella al piano, sola la direcció de Jordi Prat i Coll.

Premi de la Crítica 2022 al Millor Actor Musical

Preu entrada anticipada: 10 €, venda a www.codetickets.com

Preu taquilla:  12 €

Organitza: Escena Cambrils

Dijous, 8 de desembre. DIADA DE FESTA MAJOR

 

A les 11.30 h, a l’Església Parroquial de Santa Maria, MISSA MAJOR.

Cantarà la Coral Verge del Camí.

A la sortida de Missa, PROFESSÓ DE LA IMMACULADA, amb la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils i la Colla Castellera Xiquets de Cambrils. Acompanyarà la professó la Cobla Ministrers de Cambrils.

 

A les 18 h, al Palau Municipal d’Esports, CONCERT DE FESTA MAJOR, amb l’Orquestra NOVA BLANES

A les 19.30 h, al Palau Municipal d’Esports, BALL  DE FESTA MAJOR

La Nova Blanes, ofereix un concert amb cançons del nostre país i un recull de sardanes, la proposta parteix de la cobla tradicional afegint instruments i veus per fer un concert ric en textures, colors i sons. Un espectacle anomenat, emocions en directe, per apropar l’orquestra de gran format.

El ball de la Nova blanes es ple d´estils, versions i musiques de tots els temps,per escoltar, ballar i recordar mil i una nits.

Entrada gratuïta

Obertura de portes a les 17.45 h

 

Divendres, 9 de desembre

TEATRE DE FESTA MAJOR

A les 21 h., al Palau Municipal d’Esports, EL SOPAR DELS IDIOTES, amb Artur Busquets, David Olivares, Jordi Vidal, Toni González, Anna Gras i Ariana Bruguera.

El sopar dels idiotes narra la història d'un executiu que acostuma a sopar cada setmana amb amics -tots ells homes de negocis- i un convidat molt particular. L'objectiu és presentar, en petit comitè, un desconegut seleccionat per tenir alguna afecció que consideren estúpida.

En aquesta ocasió, el convidat és un funcionari d'hisenda amb una obsessió per les maquetes gegantines d'edificis famosos fets amb mistos i que ell mateix construeix. La història s'embolica quan, unes hores abans del sopar, l'executiu pateix un atac de lumbàlgia i el convidat es presenta a casa seva.

Preu:  5 €

Venda anticipada  a www.codetickets.com i al Centre Cultural

 

El mateix dia de l’actuació a taquilla.

Organitza: Departament de Cultura

Col·labora: ESCENA CAMBRILS

TALLERS OBERTS 2022

Dissabte  i Diumenge, 10 i 11 de desembre

 

Els artistes cambrilencs participen en la 15a convocatòria i obren els seus tallers per donar a conèixer millor la seva obra i el lloc on treballen.

Horari dissabte: d’11h a 14h o i de 17h a 20h.

Horari diumenge: d’11 a 14 h.

Dissabte ,10 de desembre

 

A les 18   h, al pati de la Torre del Llimó, COMMEMORACIÓ DEL SETGE DE CAMBRILS DE L’ANY 1640.

ACTE INSTITUCIONA, per part del Sr. Albert Recasens Barberà, cambrilenc, musicòleg, director de La Grande Chapelle i investigador de la Universitat de Navarra.

Lectura del poema DIRÉ LA PAU, de Miquel Martí Poll, a càrrec de Blanca Martínez Pallisé, acompanyat per música de violoncels amb Olga Prats Garriga i Jesús Valls.

Actuació de la Coral Verge del Camí

 

Seguidament, recorregut fins a la  plaça del Setge, OFRENA de les corones honorífiques acompanyada pel Cant dels Segadors.Participen a  l’acte el Ball de Bastons de Cambrils, La Colla Gegantera Tota l’Endenga amb els Gegants del Setge i els timbalers de la Farnaca i el Ball de Diables de Cambrils

Nota:  En cas de pluja l’acte institucional es traslladarà a la Sala de Plens de l’edifici Consistorial

 

Diumenge, 11 de desembre

Aa les 18 h, al pati de la Torre del Llimó, FI DE FESTA TALLERS OBERTS.

CONCERT amb STROMBOLI JAZZ BAND. El grup de swing, dixie i jazz popular del Camp de Tarragona està d'aniversari aquest 2022 pels seus 10 anys i presenta el seu tercer disc: "DREAM". El grup està format per: Raül Cid - Trombó, Veu i Direcció, Josué García - Trompeta, Ton Solé – Banjo/ukelele, Ismael Carles - Tuba, Adrià Mort - Bateria

Les seves actuacions destaquen perquè són una barreja de bona música, amb dosis d'humor, teatre i una gran interacció amb el públic.

Dimarts, 13 de desembre

 

A les 20 h, al Centre Cultural, presentació del llibre "ANTONI DE GIMBERNAT i ARBOÇ (1734-1816)" del cambrilenc Dr. Pere Mestres i Ventura.

Biografia més recent del famós i també cambrilenc Gimbernat, enriquida, entre altres aspectes, amb el capítol sobre les relacions que va mantindré a lo llarg de la vida amb el seu poble natal. Presentació a càrrec del Sr. Oliver Klein,  Alcalde de Cambrils, el Dr. Antoni Sitges i el Sr. Alfred Arola, editor.

Divendres 16 de desembre

 

A les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils, LLIURAMENT DE LES DISTINCIONS HONORÍFIQUES DE CAMBRILS 2022

Acte obert a la ciutadania

Comptarem a l'actuació de l'Alfredo Panebianco i la Vània del Mònaco.

ACTIVITATS

PARTIDES, 1r  FESTIVAL D’ART A PAGÈS

 

Dissabte, 26 i  27 de novembre

Durant tot el dia.

Consultar programa a www.partidesfestival.cat o instagram @partidesfestival

Organitza: Partides amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i Diputació de Tarragona.

 

MERCAT DE NADAL A LA VILA

Del 5 al 10  de desembre.

Plaça de la Vila, carrer Gimbernat i Immolats del Setge

El Mercat de Nadal més tradicional, amb una quarantena de parades que oferiran productes com guarniments nadalencs, pessebres, plantes, articles de regal, artesania i alimentació, un carrussel mecànic, la castanyera, activitats de dinamització per als més petits.

Vine i gaudeix d’un ampli ventall d’activitats per gaudir en família: tallers infantils, conta contes, visita del Pare Noel, concerts infantils a càrrec de l’Escola de Música, espectacles de màgia i passa carrers!

Horaris del Mercat: de les 10 a 14h i de les 16.30 a les 21h

Visita del Pare Noël, tots els dies, a partir del dia 6 de desembre, sobre les 18 hores

Arribada  del Pare Noël al Mercat de Nadal amb el trenet turístic:  dimarts 6 de desembre, a les 18.30 hores. Farà un tomb al voltant del barri amb el Trenet Turístic (c. Hospital, c. Creus, Avinguda Mil·lenari, Passeig Albert i c. Hospital).

Horari: de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 21 h.

Organitza: Associació Vilacentre

 

TRENET TURÍSTIC DE NADAL

Del 5  al 10  de desembre.

Horari: de les 11 h a les 13.30 h i de les 17 h a les 19.30 h

Preu: 1 € / trajecte

 

CAMBRILS AMB LA MARATÓ DE TV3

Dissabte 17 de desembre

De 18 a 20 h, a la plaça de la Vilal, ENCESA SOLIDÀRIA.

Compra la teva carretilla i crema-la. Els Diables et deixen la massa i el vestit.

Organitza: Ball de Diables de Cambrils, Els Cagarrieres.

A les 19 h, a la plaça del Pòsit, MACROBALLADA DE SWING SOLO, amb el grup musical Men in Swing.

Veniu a ballar per la Marató. No cal saber ballar, s’ensenyarà una coreografia que podrà ballar tothom. Es vendran uns braçalets luminascents per recaptar fons.

Organitza: Bàsic Escola de Ball

Diumenge 18 de desembre

A les 12 h , al passeig Marítim, BALLADA DE SARDANES PER LA MARATÓ

Organitza: Amics de la Sardana de Cambrils

 

CAMBRILEJA EL NADAL

Dissabte 17 i diumenge 18 de desembre,  JOCS GEGANTS PER TOTS ELS GUSTOS

Llocs: diferents espais

Horari: Dissabte 17 matí i tarda i diumenge 18, matí.

Activitat gratuïta

Organitza:  departaments de Promoció Econòmica, Cultura i Festes

bottom of page